Hoe werkt voetreflex? 

Tijdens de behandeling worden punten op de voet gestimuleerd. Deze 'reflexpunten' staan in verbinding met het hele lichaam. Door deze punten op een neurologische en energetische wijze te behandelen verbetert de bloedcirculatie, wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en komt er balans in het energetisch systeem. Het lichaam wordt aangespoord om weer gebruik te maken van het zelf genezend vermogen, waardoor herstel op een natuurlijke en milde wijze wordt bevorderd.  


Hoe ga ik te werk?

Tijdens onze eerste afspraak neem ik een anamneseformulier met u door waarbij persoonlijke gegevens en klachten in kaart gebracht worden. Vervolgens krijgt u een analysemassage waarbij uw voeten worden afgetast op zoek naar onderliggende blokkades. Op basis van deze gegevens stel ik een persoonlijk en effectief behandelplan voor u op. Een behandeltraject bestaat meestal uit 5 á 6 behandelingen.Voetreflextherapie dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg. Bij klachten adviseer ik u altijd eerst uw huisarts of specialist te raadplegen.


 

Wist u dat..? 

  • voetreflex al ruim 3000 jaar geleden als therapie werd toegepast in landen als Egypte, China en India; 
  • alle organen, klieren, spieren, botten etcetera een reflexzone op de voet hebben en onze voeten dus een afspiegeling van ons lichaam zijn; 
  • Lichamelijke en psychische klachten een verandering laten zien op deze zones.